mijn favoriete kruiden

Bijgewerkt op: 14 apr. 2020

Als kind was ik reeds gefascineerd door het houten kruiden rekje met glazen potjes dat tussen het elektrische vuur en de koelkast aan de muur hing. Omdat mijn ouders een heel druk leven hadden, begon ik op jonge leeftijd dan ook te experimenteren met de kruiden uit dat rekje. Zo maakte ik ooit een spaghetti saus met nogal veel dragon in en ontdekte op die manier dat dit toch niet de lekkerste combinatie was... En dat dragon naar mijn smaak niet thuishoort in een Bolognese saus... Smaken verschillen uiteraard ;-).

Op latere leeftijd werd ik grote fan van dragon, maar dan in een Bearnaise sausje...


De kruiden die door de jaren heen echt mijn bondgenoten, mijn partners in crime voor een lekkere maaltijd en mijn absolute toppers zijn geworden kan ik op 1 hand tellen (zo gaat dat nu eenmaal met echte vrienden). Hun namen zijn Curry, Paprika, gerookte Paprika, Marjolein en ook Komijn. Deze reeks mag gerust aangevuld worden met de Chipottle tabasco die reeds menig spijs wat pit gaf en verwarmde.


Uiteraard heb ik nog veel goede kennissen in mijn kruidenkast zitten die het feestje vervolledigen, de kers op de taart zetten en de balans tussen alle smaken laten kloppen.


Maar als je net start met koken of je vindt dat je maaltijden net dat beetje meer missen, kom je al heel ver als je deze 5 toppers in je kruidenrekje een waardige plaats geeft...

Ik spreek uit ervaring... 50... remember ? ;-)78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven